Як покращити імунітет восени?
В осінній період лікарірекомендуюь вживати продукти для зміцнення імунітету.
Вода. Пити воду важливо для активного кровообігу і відновлення клітин, до того ж достатню кількість води необхідна для підтримки активного обміну речовин і виведення токсинів з організму.
Йогурт. Бактерії, які містяться в натуральному йогурті, покращують стан і функції шлунково-кишкового тракту і з цим — здатності імунної системи протистояти ряду інфекцій.
Шоколад. Какао — це концентрований антиоксидант, здатний підвищувати імунітет. Крім того, якісний шоколад здатний знизити ризик виникнення хвороб серця і судин.
Рибні консерви. Скумбрія і сардини багаті кислотами омега-3 та іншими корисними жирами, здатними підвищувати активність лейкоцитів і покращувати роботу імунної системи.
Кефір. Будучи «живим» продуктом, кефір містить молочнокислі і біфідобактерії, що пригнічують розвиток хвороботворних і гнильних мікроорганізмів. Кефір важливий для імунітету: він містить пробіотики, що сприяють зменшенню симптомів інфекційних хвороб.
Квашена капуста. Деякі дослідження показують, що квашена капуста покращує стан мікрофлори кишечника ефективніше, ніж препарати, що містять корисні бактерії. У ній міститься багато аскорбінової кислоти, важливою для підтримки імунітету.
Часник. Дослідженнями підтверджено, що часник має численними антибактеріальними властивостями, його компонент аліцин є природним антибіотиком.
ИСТОЧНИК: http://zdorovia.com.ua/zhinochezdorovya/41063yak-pokrasziti-imunitet-voseni.html
Оставить комментарий