Персики Мелба. Смачно та корисно!
Ця страва була винайдена відомим французьким ресторатором Огюстом Ескоф’є. Він обожнював австралійську оперну співачку Неллі Мелба та на її честь назвав … морозиво! Його оригінальний рецепт пропонується до Вашої уваги.
Для того, щоб приготувати персики Мелба, потрібні наступні інгредієнти:
Соус:
- Малина — 675 грамів.
- Цукор-пісок — чверть склянки.
- Лимонний сік — одна столова ложка.
- Кукурудзяний крохмаль — дві чайні ложки.
Морозиво:
- Нежирні вершки — один літр.
- Зерно ванілі.
- Яєчні жовтки — п’ять штук.
- Цукор-пісок — три чверті склянки.
Персики:
- Вода — чотири склянки.
- Цукор — півтори склянки.
- Екстракт ванілі — столова ложка.
- Персики без кісточок, очищені від шкірки та розрізані навпіл — шість штук.
Готуємо нашу страву! У кухонному комбайні робимо пюре з малини. Пропускаємо її крізь сито у каструлю. Додаємо цукор та доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь. Змішуємо сок лимону та крохмаль, додаємо до ягідної маси й тушкуємо, доки соус не загусне.
Тим часом, доводимо до кипіння вершки та ваніль у каструлі. Збиваємо яєчні жовтки з цукром. З’єднуємо яєчну суміш із вершками й готуємо, постійно помішуючи, до загуснення. Дістаемо зерно ванілі та знімаемо з вогню. Охолоджуємо та заморожуємо в машині для приготування морозива згідно з інструкцією.
Нагріваємо воду у каструлі. Додаємо цукор та ваніль. Доводимо до кипіння, зменшуємо об’єм рідини вдвічі. Варимо персики у сиропі п’ять хвилин на слабкому вогні. Охолоджуємо. Кладемо одну половину персика на плоску тарілку, зверху викладаємо морозиво та другу половину фрукта. Поливаємо соусом. Морозиво готове!
Ось такий незвичний рецепт! Смачного!
Оставить комментарий