Новое на сайте
Интервью
Новости области
Новости Украины
Объявления
Афиша

БОТУЛІЗМ Останнім часом з підвищенням температури повітря на території даржави Україна зростає можливість зараження ботулізмом

БОТУЛІЗМ Останнім часом з підвищенням температури повітря на території даржави Україна зростає можливість зараження ботулізмом
25 Июн 2019 16:55 | Новости Никополя

Ботулізм – це харчове отруєння, яке може призвести до тяжких наслідків. Водночас, ботулізму у більшості випадків можна уникнути, дотримуючись простих харчових правил.

Причини ботулізму

Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування – м’яса, риби, рідше — овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно/недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином. Навіть консерви, у яких все гаразд з терміном придатності, виглядом і смаком, можуть бути зараженими: ботулізм не можна визначити за кольором або смаком, мікроорганізм, який спричиняє хворобу, не псує продукти.

Також ботулізм може виникнути внаслідок споживання в’яленої чи копченої риби та будь-яких виробів з м’яса (ковбаси, шинки тощо). Найчастіше причиною ботулізму стають в’ялені або копчені  продукти домашнього приготування, проте реєструються і випадки хвороби після вживання продуктів вироблених у промислових умовах. Це трапляється у випадку не дотримання відповідних вимог під час заготівлі, переробки чи зберігання продукту.

Оставить комментарий

avatar
250

Подписка на ежедневную рассылку