У сезон кавунів будьте обережні: смугаста ягода може приховувати небезпеку (КОРИСНО)
В Україні – сезон кавунів. Будьте обережні: ця смачна та соковита ягода може таїти небезпеку. Як її розпізнати та які перші симптоми отруєння, розповіли в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.
«Літні отруєння часто пов’язані із вживанням кавунів та динь. Серед причин – нітрати, що містяться у плодах, та різні кишкові інфекції. Перші симптоми отруєння можуть виникнути через 4-6 годин після вживання кавуна. Серед основних ознак – нудота, розлад шлунку, біль у животі, підвищена температура, слабкість. Якщо це раптом сталося, головне правило – не ігнорувати симптоми й обов’язково звертатися до лікаря», – розповіли в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.
Фахівці нагадали, як убезпечити себе від отруєння кавунами. Ягоди не слід купувати на стихійних ринках. А ще – відрізати шматок від немитого плоду, аби перевірити його на стиглість.
«Вдома кавун необхідно ретельно помити. Спочатку потріть його щіткою, після – обдайте окропом, холодною водою та дайте висохнути. Розрізаний кавун зберігайте у холодильнику не більше доби», – додали фахівці.
Оставить комментарий