Чому небезпечно заварювати чай у пакетиках?
Источник: Країна Здоров'я
Канадські вчені з’ясували, наскільки небезпечним є споживання чаю в пакетиках. Виявилося, що приготування такого чаю може випускати в рідину мільярди мікрочастинок пластику.
Автори роботи, наукові фахівці з Університету Макгілла, відзначають, що багато виробників пакетованого чаю перестали виготовляти пакетики з паперу, перейшовши на пластик. Пластикові пакетики мають сітчасту структуру і мають підвищену міцність. Але експеримент вчених показав, що якщо залишити такий пакетик на п’ять хвилин в гарячій воді, він перетворюється в джерело потенційно небезпечних мікрочастинок.
«Нагрівання пластикових чайних пакетиків до 95 градусів Цельсія призводить до випуску мільярдів частинок пластика. Це може завдати серйозної шкоди здоров’ю», — констатували вчені з Університету Макгілла.
Оставить комментарий