На Дніпропетровщині розпочався грибний сезон: як не отруїтися (КОРИСНО)
Великі й маленькі, їстівні та отруйні маслюки, сироїжки, опеньки. З осінніми дощами з’являються й «лісні делікатеси». Смачні, проте дуже небезпечні. Як уберегтися від отруєння грибами, порадив головний токсиколог Дніпропетровської області Микола Шинкаренко.
«На щастя, з початку 2019-го в області не зафіксовано жодного випадку отруєння грибами. Проте вкотре нагадуємо любителям «тихого полювання» про обережність. Найкраща порада – зібрати у лісі гриби у кошик, а потім позбутися їх. Краще купити у магазині штучно вирощені печериці чи гливи», – розповів головний токсиколог Дніпропетровської області Микола Шинкаренко.
Якщо все ж вирішили поласувати саме лісовими смаколиками, збирайте виключно ті гриби, які добре знаєте і в яких упевнені, наголошує лікар. Віддавайте перевагу трубчастим – білим, підосичникам, підберезникам, маслюкам. У них рідше помиляються.
Не збирайте гриби на узбіччях доріг та у межах міста – у них багато шкідливих речовин із повітря та ґрунту. Не кладіть до кошика надто молоді чи старі.
Оставить комментарий