Як обрати цибулю та моркву на зиму?
Незважаючи на те, що коренеплоди доступні цілий рік, українці люблять заздалегідь купувати картоплю, цибулю і моркву на зиму. Так, ріпчасту цибулю, яку купують, як правило, великими партіями і про запас, потрібно вибирати за зовнішнім виглядом і вагою. Цибулина має бути досить важкою, адже вона має досить щільну структуру.
«Перш, ніж зробити покупку, уважно огляньте лушпиння — воно повинне бути блискучим, красивого кольору, а на поверхні — відсутні сліди плям, крапок, а також механічних пошкоджень або тріщин. Цікавий факт — чим світліше цибуля, тим гострішою вона буде», — зазначив фахівець. Занадто сильний запах говорить про те, що плід зіпсований.
Оставить комментарий