Морська капуста корисна для здоров’я серця
Ризик появи ішемічних захворювань серця, таких як інфаркт міокарда, знижується при регулярному вживанні в їжу водоростей, зокрема, морської капусти (ламінарії). Про надзвичайну користь морської капусти для серця повідомляє American Journal of Clinical Nutrition. Японські дослідники впродовж 20 років спостерігали за раціоном харчування приблизно 86 тисяч чоловік у віці від 40 до 69 років, які проживають в районах Японії з різними кліматичними умовами.
«Білки і волокна позитивно впливають на здоров’я. На їхню думку, корисний ефект морської капусти, що захищає від розвитку небезпечних хвороб серця, переконливо підтверджується цифрами. Практично всі учасники проекту вживали в їжу водорості.
Оставить комментарий