Хрін з кардамоном для захисту імунітету
Спеції не тільки покращують смак їжі — вони підвищують захисні властивості організму, зміцнюють імунітет, зігрівають в холоди. Однією з найкорисніших приправ до страв в холодну пору року лікар вважає хрін, що володіє загальнозміцнюючим, протизапальним і бактерицидний ефект. У сезон застуд варто якомога частіше приправляти страви хроном, переконана фахівець.
Хрін, крім антизастудних дії, має властивість стимулювати роботу шлунка, давати м’який жовчогінний ефект», — зазначила Людмила Бабич. Лікар повідомила, що додавання цієї спеції в їжу захищає організм від шкідливого впливу зовнішнього середовища, допомагає краще перетравлювати їжу і спалювати жирові відкладення, а також є профілактикою серцево-судинних захворювань. «Кардамон допомагає організму боротися зі шкідливими бактеріями, перешкоджаючи їх розмноження, має потогінний і легкий сечогінний ефект, завдяки чому знижується рівень токсинів в організмі», — розповіла лікар.
Оставить комментарий