Небезпечні речовини, які містяться в консервах
Консерви можуть і шкодити, адже в них можуть міститися небезпечні для організму компоненти. У вигляді консервів сьогодні можна вживати фрукти, овочі, боби, супи, м’ясо, рибу і морепродукти. Фактично, консервування в ряді випадків зберігає в їжі більшість поживних речовин.
Але так як консервування зазвичай вимагає високої температури, водорозчинні вітаміни С і В можуть бути пошкоджені. У свою чергу консервування дозволяє збільшити кількість інших корисних речовин. Чи можна вагітним їсти консерви? Дане хімічна речовина часто використовується в упаковці харчових продуктів, включаючи банки.
Деякі дослідження пов’язують дію бісфенолу-А. У рідкісних випадках, коли консервовані продукти не обробляються належним чином, вони можуть містити небезпечні бактерії, відомі як Clostridium botulinum. Більшість випадків ботулізму пов’язані зі споживанням продуктів, що не були правильно консервовані в домашніх умовах.
Оставить комментарий