Користь картоплі для здоров’я
Картопля містить багато вітамінів і мінералів, які важливі для нашого організму, її вживання стабілізує цукор в крові, захищає від розвитку запалення і пухлин, допомагає схуднути. Картоплини повні вітамінів, особливо B1, B2 і B6. Завдяки своєму комплексу мікроелементів картопля зміцнює імунну систему і стимулює обмін речовин.
Крім того, завдяки цим речовинам рівень цукру в крові довго не підвищується після їди. Таким чином картопля виявляється корисний для схуднення і підтримки ваги — звичайно, за умови, що він вживається не в смаженому вигляді або у складі калорійних страв. За їх словами, відварну картоплю в поєднанні з омлетом або вареними яйцями дозволяє організму краще перетворювати білок у власні м’язи..
Картопляний сік в свою чергу діє як ліки від печії. Захист від раку шлунка в зв’язку з вживанням картоплі дослідники схильні пояснювати дією антиоксидантної компонента — вітаміну С. Теплий м’ятий варену картоплю загортають в рушник, прикладають до спини в області легких або до грудної клітки, до шиї.
Оставить комментарий