В яких продуктах міститься мідь?
Мідь — мікроелемент, який відповідає за вироблення енергії і формування тканин. «Мідь є мікроелементом і компонентом різних ферментів, які каталізують безліч різних реакцій в організмі, в тому числі сприяють виробленню еритроцитів, лейкоцитів і запускають процес виділення заліза з утворенням гемоглобіну (речовини, що переносить кисень по всьому організму). Велика частина міді в організмі знаходиться в кістках, м’язах, печінці, нирках і мозку.
Мідь відіграє життєво важливу роль в організмі, оскільки необхідна для формування сполучної тканини, еритроцитів і меланіну. Мідь міститься в різноманітних продуктах, як тварин, так і рослинних. Норма для дорослої людини становить 1,2 мг.
Оставить комментарий