Фрукти для зниження рівня холестерину
Високий вміст клітковини і певних нутрієнтів в деяких фруктах допомагає значно знизити рівень холестерину в крові. Холестерин міститься в кожній клітині організму і виконує важливі природні функції, стимулюючи різні види діяльності в організмі, включаючи перетравлення їжі, вироблення гормонів і інші. ЛПВЩ (ліпопротеїни високої щільності) або «хороший» холестерин, важливий для нормального функціонування організму: він необхідний для транспортування відходів і токсинів.
«Поганий» холестерин утворює шар нальоту на стінках артерій, що ускладнює кровотік і додатково сприяє підвищенню артеріального тиску, інсульту. При регулярному вживанні трансжирів, картоплі фрі, гамбургерів і інших страв фастфуду більше ймовірності, що ваш рівень холестерину підвищиться. Які ж саме фрукти фахівці радять додавати в харчування для зниження шкідливого і небезпечного для організму типу холестерину? Його споживання настійно рекомендується пацієнтам з високим тиском.
Завдяки вживання авокадо організм краще регулює рівні холестерину ЛПНЩ і ЛПВЩ, а також рівень тригліцеридів в крові. Дослідження показали, що пектин, вид клітковини, яка присутня в яблуках, разом з іншими компонентами (поліфеноли), знижує рівень шкідливого для здоров’я холестерину ЛПНЩ і уповільнює окислення, з яким пов’язаний розвиток атеросклерозу. Лимони, мандарини, лайми, апельсини і грейпфрути містять речовину гесперидин, який може зменшити симптоми гіпертонії.
Оставить комментарий