Жуйка захиститьвід карієсу
Це відбувається за рахунок більшої вироблення слини, яка змиває шкідливі бактерії. Необхідно вживати не містять цукру жуйки для того, щоб після прийому їжі захищати зуби від гниття. Встановлено, що не містять цукор жувальні гумки зменшують ризик карієсу на 28%, якщо люди вживають їх після прийому їжі, як це нерідко і рекомендують зубні лікарі.
А вона допомагає нейтралізувати і змивати кислоти, що формуються під час прийому їжі. Вживання жувальної гумки з цукром теж збільшує вироблення слини, але цукор викликає гниття зубів, він перетворюється в плівку, коли вступає в реакцію з бактеріями в порожнині рота. Обидва цих підсолоджувача збільшують вироблення білків в імунній системі, які борються з бактеріями, що викликають гниття зубів.
Оставить комментарий