Антиоксиданти захистять від хрому
Дослідники припускають, що антиоксиданти, такі як вітамін С і галлат епігаллокатехін (EGCG), можуть допомогти захистити від шкідливої дії шестивалентного хрому, забруднюючої речовини, яка може зустрічатись у питній воді. Вони піддали два типи людських клітин різних концентрацій шестивалентного хрому. Шестивалентний хром часто вилуговується в водопостачання через промислові відходи.
У додаткових експериментах дослідники досліджували мутації ДНК в бактеріях, які зазнали впливу 20 частин на мільярд шестивалентного хрому. Вітамін С міститься в багатьох фруктах і овочах, включаючи ягоди, солодкий перець і цитрусові. Дослідникам ще належить точно визначити, який захист отримує організм від збільшення споживання цих антиоксидантів, але вони вже пов’язані з багатьма іншими перевагами для здоров’я.
Оставить комментарий