Шкода щоденого вживання вина
При вживанні всього одного келиха вина або кухля пива щовечора ризик пухлин виростає на 5%. Дослідження за участю більше 120 000 жителів Японії показало, що регулярне вживання спиртних напоїв навіть в невеликих кількостях істотно збільшує ризик раку. А ось ті люди, які взагалі не вживають алкогольних напоїв, відчутно рідше стикаються з будь-якими видами пухлин.
Автори дослідження заявили, що один келих вина визначали з обсягу в 180 мл, кухоль пива з розрахунку в 500 мл, а більш міцних алкогольних напоїв — з розрахунку в 60 мл. Вони зіставили інформацію по 63 232 госпіталізованим пацієнтам і такій же кількості здорових людей. Найчастіше через регулярного вживання спиртних напоїв виростав ризик пухлин порожнини рота, горла і шиї, а у жінок ще і грудей.
Оставить комментарий