Вівсяне борошно зменшує ризик інсульту
Відмова від яєць і білого хліба на користь вівсяної муки знижує ризик інсульту. Мільйони людей в різних країнах світу починають свій день зі сніданку з яєць і білого хліба. Відзначимо, що здатність вівсяної муки зменшувати небезпеку гострого порушення мозкового кровообігу відзначалася і раніше, але в розпорядженні науки не було чіткої картини того, як зміна одних поширених страв на користь інших на сніданок впливає конкретно на ризик інсульту.
У момент початку спостережень щотижня їх учасники вживали, в середньому 2,1 порцію яєць, три порції білого хліба, одну порцію йогурту і тільки 0,1 порції вівсяної муки. За цей період 2 260 чоловік зіткнулися з інсультами. При цьому відмова від йогурту на користь вівсяної муки не зменшував ризику інсульту.
Оставить комментарий