Ковбаси, які стали небезпечнішими
Застосування дешевого м’яса птиці в ковбасах — тренд останнього часу, і тепер його кладуть навіть в дорогі делікатеси. Справжня сирокопчена ковбаса повинна складатися тільки з м’яса (яловичина, свинина, іноді баранина і конина), якісного жиру, перцю, спецій, солі, цукру і єдиною дозволеною добавки — фіксатора забарвлення нітриту натрію (Е250). Твій ворог — ковбасаВ сучасних ковбасах широко використовують підсилювачі смаку та ароматизатори.
Доведено, що фосфати, яких більш ніж достатньо в ковбасних виробах, сприяють кальцинозу — відкладенню кальцію в судинах. В результаті просвіт їх звужується, а стінка стає жорсткою, і ми отримуємо атеросклероз. Особливо небезпечні фосфати для хворих з нирковою недостатністю.
Оставить комментарий