Чи потрібно мити яйця перед приготуванням?
Деякі фахівці вважають, що яйця обов’язково треба мити. Бактерії можуть потрапити на яйця зі слідами курячого посліду або через брудні руки співробітників харчових виробництв. Лікар Наталя Івакіна пояснила, що на початковій стадії сальмонельоз нагадує звичайну кишкову інфекцію, хоча згодом можуть виникати важкої інтоксикації і зневоднення.
Потім зазвичай розвивається блювота, болі в животі, і останнім із симптомів з’являється рідкий стілець», — розповіла лікар про те, як проявляє себе небезпечна інфекція. Найбезпечнішим способом приготування яєць є обсмажування яєць з двох сторін або варіння вкрутую. «Ні в якому разі не можна мити яйця відразу після покупки в магазині і зберігати їх в митому вигляді в холодильнику.
Оставить комментарий