Риба та фрукти знижують ризик колоректального раку
Середземноморська дієта здавна є здоровою, корисною і поживною. Вона включає в себе всі основні поживні речовини, необхідні для організму щодня: фрукти, овочі, цільні зерна, птицю, яйця, горіхи, оливкову олію. Дослідження представили на XIX Всесвітньому конгресі ESMO по раку шлунково-кишкового тракту.
Це, плюс заборона на безалкогольні напої, знизили ризик передракових колоректальних поразок у учасників на 30% в порівнянні з тими, хто не вживав ці компоненти середземноморської дієти. Вживання раціону, властивого Средеземноморья, зменшило ризик розвитку злоякісних новоутворень в два рази. Автор експерименту сказав, що серед людей, які відмовилися від солодких безалкогольних напоїв, і збільшували споживання риби, морепродуктів і фруктів, зниження ризику склала майже 86 відсотків.
Оставить комментарий