Чому люди неправильно використовують мікрохвильовки?
Важко повірити, але багато людей використовують мікрохвильову піч неправильно. Багатьом відома ситуація: приготовлена їжа проводить тривалий час в посуді на плиті. Група німецьких фахівців під керівництвом професора мікробіології Олександра Пранг (Університет прикладних наук Нижнього Рейну) провела схожий експеримент: для розігріву вчорашньої порції спагетті вчені використовували мікрохвильовку, включену на дві хвилини.
Багато хто в такому випадку просто перемішують вміст тарілки, домагаючись однаковою і прийнятною для їжі температури. «Бактерії сальмонели і кампілобактерії — збудники діарейних захворювань шлунково-кишкового тракту, не гинуть при низьких температурах їжі, для якої використовувалася мікрохвильовка», — підкреслив доктор Пранг. Його автори також вивчали особливості використання мікрохвильових печей.
Оставить комментарий