Олена Зеленська ознайомилася з новими підходами до харчування у школах Києва та області
Дружина Президента України Олена Зеленська відвідала школи Києва та Київської області, щоб ознайомитися з новими для українських закладів освіти підходами до харчування та рецептурами. Ця ініціатива впроваджується на основі програми покращення культури харчування «Нове шкільне харчування Cult Food» кулінарного експерта та громадського активіста Євгена Клопотенка, який супроводжував першу леді під час її візитів.
Спеціалізована школа № 125 у Дніпровському районі Києва практикує мультипрофільне харчування з жовтня минулого року. Готують за рецептурною збіркою, яку розробив Євген Клопотенко. Щодня кожна дитина може самостійно обирати страву та напій на свій смак із трьох варіантів.
Представники дирекції запропонували дружині Президента скористатися такою нагодою. Олена Зеленська скуштувала локшинник із сиру з молочним соусом і залишилася задоволена дегустацією, адже запіканка справді була ситною та смачною.
Нюанс, на який звернули увагу першої леді працівники їдальні, – це кип’ячена сметана, яка є у двох із трьох позицій меню. Нині кип’ятити сметану – це обов’язкова норма у шкільному харчуванні, яка, на жаль, не додає стравам апетитності. Застарілість чинних санітарних норм, затверджених ще у 90-х роках, зауважив і Євген Клопотенко, підкресливши необхідність їхнього перегляду та осучаснення.
Оставить комментарий