Новое на сайте

Интервью
Новости области
Новости Украины
Объявления
Афиша

Посівна-2020: чи заважає карантин аграріям Дніпропетровщини

Посівна-2020: чи заважає карантин аграріям Дніпропетровщини
9 Апр 2020 14:35 | Областные новости

Незважаючи на те, що сьогодні Дніпропетровщина, як і вся Україна, живе в умовах жорсткого карантину, весняні польові роботи «не чекатимуть» кращих часів.

Аграрії повинні, як і раніше, виходити в поле, сіяти, садити, обробляти. Для цього уряд послабив карантин, дозволивши землевласникам повноцінно працювати нарівні з продуктовими ритейлерами, аптеками і господарськими магазинами.

За словами директора інституту зернових культур Владислава Черчеля, Дніпропетровщина розпочала сільгоспроботи місяць тому. «Клімат дещо скорегував роботу аграріїв, тому вони вже давно знаходяться в полі. Триває інтенсивний посів ранніх зернових культур. Уже засіяно приблизно 50 % всіх прогнозованих площ. Практично на 100% підживлено озимі», — зазначив Владислав Юрійович. Варто сказати, що озимі культури знаходяться в задовільному і хорошому стані. До слова, в області — тільки 5% слабких полів. Дещо гірша ситуація по ріпаку. Але вцілому, Дніпропетровщина виходить на досить непогані показники по посівній 2020 року. «Не засіяні поля поки що курурудзою і соняшником. Традиційно ці культури засівають не раніше 15 квітня та за відповідної температури», — додав фахівець.

Оставить комментарий

avatar
250

Подписка на ежедневную рассылку