Новое на сайте

Интервью
Новости области
Новости Украины
Объявления
Афиша

«ProSkills4Economу» Dnipropetrovsk region»: в області провели форум, присвячений розвитку профтехосвіти 

«ProSkills4Economу» Dnipropetrovsk region»: в області провели форум, присвячений розвитку профтехосвіти 
29 Фев 2024 18:54 | Областные новости

На Дніпропетровщині провели форум «ProSkills4Economу» Dnipropetrovsk region». Його присвятили підготовці фахівців робітничих професій. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації. 

«Зібралися з колегами, освітянами і роботодавцями. Аби у взаємодії реагувати на виклики. Серед таких – питання фахівців робітничих професій, яких потребують наші підприємства. Маємо все, аби підготувати нові кадри. Проблемні питання розібрали на дискусійних панелях», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай. 

Вона додала, що через війну чимало старшокласників виїхали. А ті, хто залишився, обираючи фах, віддають перевагу здебільшого IT, менеджменту, економіці.

Втім, попит на робітничі спеціальності тільки зростатиме. Тож, треба заохочувати дітей до прохтехосвіти, сказала Ірина Грицай.

«Під час війни гостро постало питання забезпечення ринку праці кваліфікованими робітничими кадрами. Виникла потреба створити майданчик для спільного діалогу. Таким стане серія форумів «ProSkills4Economу» Dnipropetrovsk region». Сьогодні провели перший», – сказала начальник управління департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОВА Любов Кравченко. 

Оставить комментарий

avatar
250

Подписка на ежедневную рассылку