Новое на сайте

Интервью
Новости области
Новости Украины
Объявления
Афиша

Марганчани відзначили День визволення міста від нацистських загарбників

Марганчани відзначили День визволення міста від нацистських загарбників
6 Фев 2020 15:13 | Новости Марганца

Річницю визволення міста від фашистської окупації відзначили марганчани 6 лютого. О 10:00 біля меморіалу «Вічний вогонь» представники міської влади, депутатського корпусу, установ та організацій, пересічні громадяни вшанували подвиг тих, хто у далекі 40-ві відстояв свободу рідного міста і усієї України. Протягом двох з половиною років жителі міста вели непримиренну боротьбу з ворогом. А в ніч з 5 на 6 лютого 1944 року війська третього Українського фронту визволили місто від гітлерівців.

Зі словами привітання звернулися до присутніх секретар міськради Ірина Міняйло, заступник міського голови Тетяна Платонова, директор спеціалізованої природничо-математичної школи № 11 Ольга Гуськова, керівник ГО «Марганецька міська рада ветеранів війни та праці» Микола Перепьолкін.

«Ми пам’ятаємо всіх мешканців нашого міста, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню Марганця від нацистів. У серці кожного з нас жива пам’ять про їх неоціненний внесок у спільну перемогу в цій війні. З Днем визволення, Марганцю!», — зазначила у своїй промові секретар міськради Ірина Міняйло.

Віддаючи шану поколінню Другої світової війни, присутні вшанували їх хвилиною мовчання та поклали квіти до «Вічного вогню».

Традиційно заклади освіти та культури міста підготували до Дня визволення міста ряд тематичних заходів.

Оставить комментарий

avatar
250

Подписка на ежедневную рассылку