Новое на сайте

Интервью
Новости области
Новости Украины
Объявления
Афиша

У Марганці відзначили початок масляного тижня

У Марганці відзначили початок масляного тижня
25 Фев 2020 09:59 | Новости Марганца

24 лютого розпочався Масляний тиждень перед суворим сорокаденним постом. На Масляну прийнято влаштовувати народні гуляння, наїдатися млинців, вареників та інших страв. Тож марганчани із задоволенням розпочали святкування прямо з понеділка.

Учні марганецьких шкіл та вихованці дитсадків, разом з вчителями, вихователями та батьками підійшли до святкування креативно і створили найрізноманітніших велетенських обрядових ляльок які символізують зиму. Протягом всього тижня вони прикрашатимуть подвір’я закладів і стануть одним з найяскравіших атрибутів свята. Створили опудала зими і працівники Центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Теплий дім» та Територіального центру соціального обслуговування. Не обійшлося і без смачних атрибутів тижня – млинців. Смажили, прикрашали, гостей пригощали ну і звісно самі ласували.

І хоча у цьому році зима так і не змогла налякати нас суворими морозами та сніжними заметами, усі ми з нетерпінням чекаємо приходу весни. Обрядові пісні та композиції які виконували під час святкування учасники заходів закликали: «Благослови мати весну зустрічати!».

Оставить комментарий

avatar
250

Подписка на ежедневную рассылку